Haugesund Kommune har fått kontroll på brukere i Microsoft 

featured

Med Bsure sparer IT-sjef Eirik Østensjø i Haugesund kommune tid og penger. I tillegg får han bedre oversikt.  

Før de implementerte Bsure, var det mer manuelle prosesser som lå bak dette å få oversikt over lisenser og kostnader. 

To avdelinger, byggesak og vann- og avløp, skal ha dekket sine egne kostnader. Det betyr at de skal tilbakebetale til kommunene det de bruker av lisenser.  

Haugesund kommune har lagt inn sine egne priser på lisenspakker inn i Bsure, og kan på sekunder finne ut nøyaktig hva avdelingene skal betale i selvkost. 

  • Det å få oversikt over lisenser, og sørge for at det faktureres riktig til de to avdelingene, går både raskere og blir mye mer nøyaktig enn før, sier Eirik. 

Sparer penger og sikrer “compliance” 

  • Et av hovedmålene ved å ta i bruk Bsure har vært å spare penger, ved å kunne få oversikt over inaktive og overlappende lisenser. Samt å sikre at vi er “compliant” i forhold til lisenser, at vi ikke betaler for mye eller for lite, forklarer Eirik. 

I Bsure kan du enkelt drille lisenser ned på avdeling, og på person.  

  • Det er enkelte som drar opp kostnaden ved at de har ekstra dyre lisenser. Med Bsure blir dette synlig, og man kan sjekke opp om det er behov for disse lisensene, sier Eirik.  

Når de har gjort oppdateringer i lisenser og brukere kan de gjøre en ny spørring, slik at de umiddelbart ser hvordan endringene “slår ut”.  

  • Dette er veldig nyttig. Da kan vi blant annet gjøre justeringer og med en gang gjøre en spørring for å se: “er vi compliant nå?”, forteller Eirik. 

Innsikt og diskusjoner 

Med Bsure har Haugesund kommune fått ny innsikt, og denne innsikten har ført til flere viktige interne diskusjoner. 

  • Mye av det vi har avdekket gjennom Bsure bunner ikke i rot eller feil. Det er rett og slett dette med “policies”, og hvordan disse virker sammen, som vi nå får ny innsikt i, sier Eirik. 

IT-Sikkerhet er allerede noe som prioriteres høyt i Haugesund kommune, og med Bsure får de ny innsikt også i forhold til å oppdage eventuelle sikkerhetshull. 

Overraskende lett å komme i gang 

Å komme i gang med løsningen synes Eirik var overraskende enkelt.  

  • Siden det er en app i Azure, så betaler man gjennom den avtalen man allerede har. Så vi aktiverte appen, og så kunne vi ta den i bruk. Vi slapp å gå gjennom verken avtale, eller anskaffelsesprosess. Vi bestemte oss for at “dette vil vi teste ut” og aktiverte appen, forteller Eirik. 

Fremtidige endringer og anbefalinger 

Eirik anbefaler også andre kommuner å vurdere Bsure som en løsning. Han poengterer at Bsure gir et tydelig øyeblikksbilde av lisenskostnadene og gir verdifull innsikt i sikkerhetsaspekter. Ved å ha tallene “sort på hvitt,” kan man ta informerte beslutninger og optimalisere IT-ressursene. 

  • Vi kommuner skal være ærlige, etterrettelige og gjennomsiktige. Man skal kunne be oss om innsyn og få svar på den man lurer på, og ulike data skal tåle dagens lys.
    Da er det viktig å ha full oversikt. Bsure gir et tydelig øyeblikksbilde i forhold til brukere, lisenser og kostnader. Det sparer oss for både tid og penger, og det gir ny innsikt, sier Eirik. 

Les flere kundehistorier

Prøv Bsure gratis i 7 dager

Prøv Bsure gratis i 7 dager

Last ned vår app i dag og få innsikt i dine egne data, analyser dem og ta kontroll. Ønsker du å avslutte ditt abonnement, kan dette gjøres uten noen avbestillingsgebyr.

Hvordan vil du komme i gang?

Start appen selv med hjelp av vår dokumentasjon.

Vi sender deg e-postinstruksjoner slik at du kan videresende dem til din IT-admin

Bestill en gratis uforpliktende avtale med Bsure.