De 5 viktigste nettstedene for å lære mer om Microsoft 365-lisensiering

Å forstå hvordan Microsoft 365 lisensiering fungerer kan være vanskelig. Det er mange ulike lisenspakker, og mange forskjellige lisenskomponenter. Skal man vite hva man skal velge, og skjønne hva man får i de ulike pakkene, er man nødt til å ha kunnskap nok til å kunne ta de riktige valgene.

I denne bloggposten lister vi opp det vi mener er de 5 viktigste ressursene for å lære seg mer om lisensering av Microsoft 365.

1. De offisielle salgssidene til Microsoft 365

Et greit sted å starte er de offisielle salgssidene til Microsoft. Her presenterer Microsoft de ulike løsningene de har for hjemmebruk, mindre bedrifter, større bedrifter og organisasjoner og for utdanningssektoren. Vi har skrevet mer om disse ulike segmentene, i vår artikkel om hvordan Microsoft lisensiering fungerer i skyen.

På salgssidene er det linker videre til abonnementer og priser, der man kan lese mer om de ulike abonnementene.

Og ikke minst kan man her laste ned en komplett sammenligningstabell, som viser alle detaljer på hva som er inkludert i de ulike abonnementene:

2. Microsoft Learn (dokumentasjon)

Microsoft 365 har selvsagt sitt eget område på Microsoft Learn. Microsoft Learn er Microsofts nettside for dokumentasjon og opplæring.

Her finnes det utrolig mye, og bra informasjon om alle produktene. Og er man usikker på hvordan noe fungerer, er ofte ikke svaret langt unna i dokumentasjonen. Microsoft er gode på å dokumentere, og å holde dokumentasjonen oppdatert.

Micosoft 365 and Office 365 plan options og Microsoft 365 guidance for security & compliance er blant annet nyttig informasjon du vil finne her.

3. M365Maps.com

Det finnes ulike 3.parts oversikter over Microsoft 365 lisensiering. Men skal man trekke frem én, så er det Aaron Dinnage sin m365maps.com.

De grafiske oversiktene som er tilgjengelige på nettsiden hans, visualiserer på en enkel måte hva som er inkludert i de ulike abonnementspakkene.

Her er et eksempel på visualisering av Microsoft 365 Business Premium:

NB! Selv om Dinnage jobber i Microsoft Australia, er ikke dette å regne som offisiell Microsoft informasjon. Dette er et prosjekt han har laget og driver på fritiden.

4. Produktvilkårene / Product terms

Selv om man tror man har forstått hva som gjelder ved å lese salgssidene, dokumentasjon eller andre kilder, er det et sted man finner “fasit”. Og det er i produktvilkårene man har godtatt når man har kjøpt et abonnement.

Før man starter å lese vilkårene, er det smart å velge vilket program man har kjøpt lisenser gjennom. Det kan være små differanser i vilkår mellom de ulike programmene.

For Microsoft 365 er det primært to steder man finner nyttig informasjon. Det er i de Universelle lisensvilkårene for Elektroniske tjenester, og i produktvilkårene for Microsoft 365.

5. Get Licensing Ready

Har man lyst å dykke dypere, og lære enda mer inngående om Microsoft 365 lisensiering, har Microsoft en egen nettside med opplæringsmoduler (https://www.getlicensingready.com/).

Siden krever egen registrering. Men alle kan lage seg en bruker.

Siden har moduler for mer enn bare Microsoft 365.

Ønsker man å holde seg til Microsoft 365, er de tre modulene under Microsoft Products -> Licensing Specialist: Online Services relevante:

Les mer av våre blogger