Optimaliser dine lisenskostnader

Bedrifter er i snitt overlisensiert med 20 prosent på sine Microsoft 365- lisenser. Bsure gir deg den nødvendige oversikten for å effektivt optimalisere lisenser slik at man kan redusere sine kostnader

Se hva du kan spare

I vårt dashboard får du en oversikt over alle dine lisenser, samt et forslag til potensielle besparelser fordelt på uallokkerte lisenser, inaktive lisenser og også overlappende lisenser

Uallokerte lisenser er lisenser du betaler for, men som ikke er blitt tildelt til noen bruker. Når du reforhandler lisensavtalen din med Microsoft, bør disse fjernes.

Inaktive lisenser er lisenser tilknyttet brukere som ikke har vært logget på de siste 90 dagene. Denne kategorien omfatter ofte gjestebrukere, testkontoer, tidligere ansatte eller andre som tidligere ble tildelt lisenser, men ikke lenger bruker dem. De har altså en lisens, men bruker den ikke.

Overlappende lisenser oppstår når en person har to eller flere lisenser med overlappende funksjoner. Dette forekommer vanligvis fordi Microsoft “bundler” sammen lisenspakker, og bedrifter kan utilsiktet kjøpe lisenser de allerede har gjennom andre pakker

cost overview
overlapping

Hvem tilhører disse lisensene?

I vårt dashboard kan du enkelt klikke deg ned for å se hvilke avdelinger eller personer som har disse lisensene som er uallokerte, inaktive eller overlappende.

For eksempel, hvis du identifiserer en bestemt avdeling med flere inaktive lisenser, kan det være nyttig å ta kontakt med avdelingslederen. Ved å eksportere en Excel-fil som samler alle inaktive lisenser, kan du videresende den til lederen. Dette gir dem muligheten til å finne brukere som trygt kan fjernes.

Vanlig opprydding eller fikse årsakene?

I scenariet ovenfor kan du også henvende deg til avdelingslederen for å få ham/henne til å rette opp i brukerne. Men du kan også be ham/henne rydde opp i årsakene til problemet.

Mange inaktive lisenser kan for eksempel bety at det er mangelfulle “offboarding” prosedyrer. Slik at man ikke fjerner lisenser når noen slutter, når noen ikke lenger trenger en lisens eller lignende.

Ved å ta tak i årsakene vil det bli mindre opprydding fremover.

chart
chart

Reduser kostnader og øk sikkerheten

Ved å bruke Bsure og følge eksempelet som ble gitt tidligere, reduserer du ikke bare kostnader for din bedrift, men bidrar også til en økning i IT-sikkerheten. Uadministrerte kontoer med tilgang til data utgjør en stor sikkerhetsrisiko for enhver organisasjon. Ved å sørge for at gjestbrukere, testbrukere og tidligere ansatte ikke lenger har tilgang til bedriftens data, forbedrer du IT-sikkerheten.

Bli inspirert

 

Se videoguidene våre og lær mer om Bsure Insights.

1. Navigating in the Application
2. Main Dashboard

3. Navigating the License Cost Dashboard report in Bsure Insights

4. Video - Navigating the Licenses Cost overview report in Bsure Insights.mp4
5 .Navigating the Licenses Potential Cost Savings report in Bsure Insights
6. Video - Navigating the Licenses Overlap report in Bsure Insights
7. Video - Navigating the Licenses Cost Allocation report in Bsure Insights
8. Video - Navigating the Licenses Drilldown report in Bsure Insights
9 - Video - Navigating the Setting menu in Bsure Insights.mp4

Prøv Bsure gratis i 7 dager

Prøv Bsure gratis i 7 dager

Last ned vår app i dag og få innsikt i dine egne data, analyser dem og ta kontroll. Ønsker du å avslutte ditt abonnement, kan dette gjøres uten noen avbestillingsgebyr.

Hvordan vil du komme i gang?

Start appen selv med hjelp av vår dokumentasjon.

Bestill en gratis uforpliktende avtale med Bsure.