Microsoft varsler valutajustering. Norske lisenspriser øker med 12% fra 1. februar 2024 

Høsten 2022 annonserte Microsoft at de hvert halvår vil vurdere lokale priser opp mot amerikanske dollar for å sikre mest mulig konsistente priser. Dette førte til en kostnadsøkning på deres tjenester, særlig innen skytjenester, på 11% fra april 2023. Fra 1. februar 2024 vil de norske prisene igjen økes, denne gangen med 12%, både for skytjenester og on-premise lisenser. Endringene gjelder for majoriteten av Microsofts avtaleprogrammer. 

Dette blir altså den andre betydelige prisøkningen på under ett år, i en periode hvor organisasjoner allerede har sett mange andre kostnader øke. Dette har lagt press på inntjeningen og ført til kostnadsreduksjoner, blant annet i form av bemanning. 

Les meldingen fra Microsoft her: Consistent global pricing for the Microsoft Cloud

Hvordan kan Bsure hjelpe?  

Bsure sin applikasjon gir i løpet av 30 minutter en organisasjon oversikt over potensialet for besparelser på sine lisenser. Dette omfatter lisenser tilordnet inaktive brukere, deaktiverte brukere, eller brukere med overlappende lisenspakker. Med vår kompetanse og erfaring hjelper vi deg til å ta bedre beslutninger. Ta kontakt for en uforpliktende prat, så hjelper vi deg med å få oversikt. 

Våre tips: 

  1. Sjekk om du har lisenser tilordnet inaktive brukere som ikke lenger er en del av selskapet. 
  2. Forsikre deg om at alle lisensene dine er tilordnet aktive brukere og ikke ligger ubrukt.
  3. Unngå å tildele lisenser til brukere eller ressurser som ikke trenger dem. 

Les mer av våre blogger

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få jevnlige oppdateringer fra oss i Bsure.

Takk! Du er nå påmeldt nyhetsbrevet vårt!