Arne Kjell får orden på kostnader

Arnel

Arne Kjell Øverland, IT konsulent i De Samarbeidende Sparebankene, koordinerer 8 banker, som har felles tenant i Microsoft. Med Bsure kan han fordele kostnader rettferdig, og få kontroll på lisenskost og sikkerhet.

  • Nå har det blitt min kjepphest at vi ikke har flere lisenser enn nødvendig, sier han.

Jeg sitter med 8 banker som har felles tenant i Microsoft, og felles faktura: Og så skal jeg fordele kostnader per bank basert på lisenser og datakraft, forklarer Arne Kjell. 

Han synes ikke Microsoft har gjort det enkelt.  

Tidligere var det veldig vanskelig å få til en rettferdig fordeling. Men det ser jeg at Bsure hjelper oss å få til, både på en raskere og bedre måte, sier Arne Kjell. 

Har blitt “knipen” på lisensene 

En annen funksjon han liker godt i Bsure er å se på hvilke brukere som ikke har vært innlogget på lang tid.

Da tar jeg ut en liste over bruker som ikke har vært pålogget de siste månedene, og så følger jeg opp bankene, forklarer han.

Ofte er det da brukere som har sluttet, men man har glemt å avbestille eller frigi lisensen, eller så er det testbrukere.

Det er mye testbrukere. Alle bankene er mye flinkere til å bestille lisenser, enn til å avbestille eller frigi brukere, forteller Arne Kjell.

På en del lisenser er det bindingstid, slik at de ikke kan avbestilles når de ikke trengs mer. Men de kan frigis, slik at lisensen kan overføres til andre. Arne Kjell forteller at hans nye kjepphest har blitt å holde kontroll på lisensene.

Jeg har blitt litt “knipen” på lisensene nå, men det er fordi jeg fikk innblikk i hvor mye lisenser vi hadde som ikke ble brukt, sier Arne Kjell.

Sikker som banken

Og det er et annet aspekt ved alle disse lisensene som ikke brukes også, og det er sikkerhet. “Sikker som banken” er det et ordtak som heter, og da er det viktig 

Sikkehetsprosesser generelt er banker gode på. Men det er klart, det er viktig også at ingen har tilganger til noe de ikke trenger å ha tilgang til, sier Arne Kjell.

Planen er å utforske mer av denne funksjonaliteten i løsningen i tiden fremover.

Med på å videreutvikle løsningen

Arne Kjell fikk Bsure anbefalt av en tidligere kollega, og han har selv anbefalt det til sin tidligere arbeidsgiver.

Jeg er veldig fornøyd med å ha blitt introdusert til Bsure. I store systemer som Microsoft sine, så mister man lett oversikten. Og da trenger man et system som gir tilbake kontrollen, forklarer han.

Han har hatt god dialog med Bsure hele veien og også delt sine synspunkt og kommet med forslag til forbedringer.

Det er fint å se at de hører på meg, og har fulgt opp flere av forbedringsforslagene mine, sier Arne Kjell.

Les flere kundehistorier

Prøv Bsure gratis i 7 dager

Prøv Bsure gratis i 7 dager

Last ned vår app i dag og få innsikt i dine egne data, analyser dem og ta kontroll. Ønsker du å avslutte ditt abonnement, kan dette gjøres uten noen avbestillingsgebyr.

Hvordan vil du komme i gang?

Start appen selv med hjelp av vår dokumentasjon.

Bestill en gratis uforpliktende avtale med Bsure.