Halden kommune jobber smartere med Bsure

Halden Kommune har alltid hatt fokus på effektiv IT-drift og kostnadskontroll. Med en kompleks IT-infrastruktur og mange brukere er det en konstant utfordring å holde oversikt over alle brukeridentiteter og tilhørende lisenskostnader.

IT-sjef May Britt Jonassen og IT-rådgiver Jon Harald Carlsen deler hvordan de fant en løsning på disse utfordringene ved å ta i bruk Bsure Insights.

Halden kommune jobber smartere med Bsure
Jon Harald Carlsen, IT-rådgiver og May Britt Jonassen, IT-sjef i Halden kommune.

Utfordringen

Etter tidligere å ha outsourcet IT-driften til ulike driftsleverandører gjennom årene, har Halden kommune hentet hjem driften av egne løsninger. Og siden 2020 har de hatt det meste av IT-driften «in-house». Etter dette ble det brukt en del tid på å rydde i gammel historikk for få kontroll på eget miljø.

Men å vedlikeholde denne kontrollen er en kontinuerlig oppgave, og Jon Harald Carlsen forteller at det er tidkrevende å skrive skript og manuelt hente ut ønsket informasjon fra Active Directory og Entra ID.

Løsningen

Halden Kommune ble kontaktet av Bsure og fikk en introduksjon til Bsure Insights. Jon Harald, var spesielt interessert i løsningen. Etter en grundig demonstrasjon av verktøyet, ble de overbevist om produktets potensial til å løse mange av oppgavene som tidligere ble utført med tidkrevende manuell skripting.

Bsure Insights ble installert, og det viste seg raskt å gi verdi for kommunen. Løsningen ga dem umiddelbart bedre oversikt over brukeridentiteter og lisenser, og reduserte behovet for manuelle prosesser. Oppsettet var smidig, og de fikk god oppfølging fra Bsure-teamet.

«Den personlige oppfølgingen vi har fått fra Bsure-teamet har vært eksepsjonell. De har vært tilgjengelige for spørsmål og støtte, noe som har gjort hele implementeringsprosessen svært smidig», sier Jon Harald Carlsen, IT-rådgiver i Halden kommune.

Resultatet

Med Bsure Insights har Halden Kommune oppnådd betydelige forbedringer. Verktøyet har gitt dem bedre kontroll på IT-kostnadene og mer innsikt i brukermassen. De har kunnet rydde opp i historiske data, fjerne unødvendige brukerkontoer og optimalisere lisensbruken.

May Britt og Jon Harald har merket en klar forbedring i arbeidsflyten. Tidligere tidkrevende oppgaver som krevde manuell skripting og gjennomgang av data, er nå automatisert og kan utføres med noen få klikk. Dette har frigjort tid for IT-teamet til å se på mer strategiske oppgaver.

Kostnadsbesparelser

Halden Kommune har oppnådd konkrete økonomiske besparelser gjennom bruk av Bsure Insights. Ved å få bedre kontroll på lisensene har de kunnet redusere unødvendige utgifter. Verktøyet har også bidratt til å optimalisere ressursbruken og effektivisere IT-driften, noe som har resultert i ytterligere besparelser.

«Bsure Insights har gitt oss den nødvendige innsikten vi trengte for å få full kontroll over brukeradministrasjonen og lisenskostnadene våre. Det har spart oss for utallige timer med manuell jobb og gjort våre IT-prosesser langt mer effektive. Investeringen i produktet til Bsure, betaler seg selv», sier May Britt Jonassen, IT-sjef i Halden Kommune.

Fremtidsperspektiver

Halden Kommune ser positivt på fremtiden med Bsure Insights. De planlegger å utnytte flere av verktøyets funksjoner for å ytterligere forbedre IT-driften. Videre ønsker de å fortsette å samarbeide med Bsure for å tilpasse løsningen enda bedre til deres behov.

«Vi ser frem til å fortsette samarbeidet med Bsure. De er lydhøre for våre behov og er villige til å tilpasse løsningen etter våre ønsker. Vi har tro på at Bsure Insights vil være et viktig driftsverktøy fremover», avslutter May Britt.

Les flere kundehistorier

Prøv Bsure gratis i 7 dager

Prøv Bsure gratis i 7 dager

Last ned vår app i dag og få innsikt i dine egne data, analyser dem og ta kontroll. Ønsker du å avslutte ditt abonnement, kan dette gjøres uten noen avbestillingsgebyr.

Hvordan vil du komme i gang?

Start appen selv med hjelp av vår dokumentasjon.

Bestill en gratis uforpliktende avtale med Bsure.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få jevnlige oppdateringer fra oss i Bsure.

Takk! Du er nå påmeldt nyhetsbrevet vårt!